Najefikasniji i najbezbjedniji metod izbjeljivanja.

Jedini pouzdan način uklanjanja obojenih mrlja sa zuba je profesionalno izbjeljivanje kod stomatologa. Postoji nekoliko profesionalnih metoda, ali lasersko izbjeljivanje zuba je svakako najefikasnije. Ova metoda garantuje brze rezultate i potpuno je bezbjedna za pacijenta.

Kako se vrši lasersko izbjeljivanje zuba?

Prije izbjeljivanja vrši se profesionalno čišćenje zuba, pri čemu se uklanjaju kamenac i sve meke naslage. Potom se desni zaštite da bi se na zube nanio specijalni gel za izbjeljivanje. Gel se aktivira uz pomoć UV zraka iz laserske lampe i ostavlja se da djeluje na zubima. Ovaj potpuno bezopasan proces se zatim prekida temeljnim ispiranjem usta i ponavlja se još dva puta, prije nego što se zubi konačno obrade kalcijum-fluorid gelom.

Po pravilu je potrebna samo jedna terapija za nježno izbjeljivanje zuba. Trajanje terapije zavisi od broja zuba koji se izbjeljuju. Izbjeljivanje cijele gornje i donje vilice traje oko sat vremena.

Rezultati laserskog izbjeljivanja zuba

Većini ljudi je potreban samo jedan ciklus terapije, rijetko je potrebno više od toga, da bi se postigla željena boja zuba. Zubi se mogu posvijetliti nekoliko nijansi, a rezultat izbjeljivanja se provjerava pomoću tzv. ključa boja. Lasersko izbjeljivanje zuba ne izaziva bol, ali zubi mogu biti nešto osjetljiviji par dana nakon terapije.

Uz redovnu, temeljnu njegu zuba i izbjegavanje cigareta, kafe, čaja, crnog vina i obojene hrane, koji utiču na obojenost zuba zagarantovan je dugotrajan rezultat. Postupak izbjeljivanja se jednostavno i potpuno bezopasno može ponavljati nakon određenog perioda.

Svjetski zlatni standard – Biolase laser.
U ordinaciji Dentalharmony koristimo najnapredniju lasersku tehnologiju – Biolase diodni laser za meka tkiva. Sa ovim laserom izbjeljivanje zuba se obavlja brzo i efikasno, i potpuno je bezbjedno. Možemo izbijeliti cijelu gornju i/ili donju vilicu. Zahvaljujući preciznom snopu svetlosti iz lasera, moguće je izbijeliti i pojedinačne zube.
Laser-Dentalharmony