Dentalna radiografija

 

Dentalni radiografski snimci su pomoćna dijagnostička sredstva, bez kojih je savremena stomatologija nezamisliva.
Oni pružaju neophodne podatke o stanju zuba i kosti oko njih.

Zakažite pregled

ORTOPANTOMOGRAFIJA

Panoramski snimak (OPT) se koristi da se napravi maksilarna i mandibularna analiza usta u dvodimenzionalnom planu. On pruža ukupan uvid u obe vilice i koristan je kao osnov za pregled stanja zuba. Takođe, služi za procjenu stanja gornjih sinusa i morfologije obe mandibularne kondile.
Podrazumijeva se da za snimanje vilica u ordinaciji Dentalharmony koristimo savremeni digitalni uređaj sa niskim nivoom X-zračenja, koji proizvodi visokokvalitetne snimke.

DIGITALNA RADIOVIZIOGRAFIJA (RVG)

RVG tehnologija se koristi za snimanje i analizu pojedinačnih zuba. Riječ je o savremenoj rendgenskoj tehnologiji u stomatologiji, koja nudi značajne prednosti u odnosu na konvencionalnu opremu i u većini slučajeva je povoljnija od tradicionalnog rendgenskog zračenja. Funkcioniše pomoću specijalnog softvera koji je dizajniran da proizvodi slike visoke rezolucije, koje se trenutno prikazuju na kompjuterskom ekranu.

Zbog jako niskog nivoa zračenja siguran je za upotrebu kod djece. Podrazumijeva se da za snimanje vilica u ordinaciji Dentalharmony koristimo savremeni digitalni RVG uređaj sa niskim nivoom X-zračenja.

RETROALVEOLARNA RADIOGRAFIJA

Retroalveolarni rendgenski snimak (RTG) se koristi da se napravi analiza stanja jednog određenog zuba. Ova vrsta rendgenskog snimka prikazuje cijeli zub od krune do korijena i kost oko vrha korijena. Detaljan pregled vrha zuba i okolnog područja je od značaja za planiranje i kontrolu endodontskog liječenja.

KONTAKTIRAJTE NAS

  • + 387 65 799 366
    + 387 57 230 204

  • info@dentalharmony.ba

  • Branka Radičevića 8
    71 420 Pale
    Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

ponedjeljak – petak
10.00 – 18.00

USLUGE

Zakažite pregled

U ordinaciji Dentalharmony se pridržavamo pravila da se loši i nejasni snimci ne interpretiraju. Ukoliko pacijent od ranije posjeduje ovakve snimke, biće neophodno ponavljanje snimanja.

Napominjemo da rentgensko snimanje nije opasno ukoliko je indikovano i ukoliko se izvodi uz pomoć savremenih uređaja, tako da pacijenti nemaju razloga za brigu.

ZAKAŽITE PREGLED

Šta kažu naši pacijenti

Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer
Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je d. Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Goran, inžinjer