Estetska stomatologija

Očuvanje funkcionalnosti zuba uz estetski, prirodan izgled je cilj svake naše terapije.

Zakažite pregled

LASERSKA TERAPIJA

Savremena stomatologija je nezamisliva bez upotrebe lasera, koji se u svijetu uspješno koristi već više od dvije decenije. Laserska terapija ima višestruku primjenu u stomatologiji. Osim u estetskoj stomatologiji, gdje se najčešće koristi za izbjeljivanje zuba, nezamjenljiva je i u hirurgiji, endodonciji i parodontologiji.

ŠTA JE LASER?

Laser je uređaj koji emituje svjetlosne zrake određene talasne dužine, koji se apsorbuju u zubno tkivo i desni. Postoje različite vrste laserskih sistema, a dijele se na dvije osnovne: laseri koji djeluju na tvrdo tkivo, zub i kost i laseri koji djeluju na meko tkivo i desni. Svjetski zlatni standard u savremenoj stomatologiji je BIOLASE laserski sistem. U ordinaciji Dentalharmony trenutno koristimo BIOLASE diodni laser.

KOJE PREDNOSTI LASERSKA TERAPIJA IMA ZA PACIJENTA?

Laserska terapija je izuzetno efikasna i ugodna za pacijenta, a njeni rezultati su dugotrajni. Terapija je beskontaktna, što znači da pacijent ne osjeća vibracije, ali može čuti karakterističan zvuk. Terapija je minimalno invazivna, sa manje stresa, anestezije i krvarenja u poređenju sa klasičnim  metodama.

Sa moćnim, a nježnim BIOLASE diodnim laserskim sistemom moguće je odrediti frekvenciju, intenzitet i trajanje pulsa. Na taj način možemo djelovati na subjektivni osjećaj pacijenta tokom terapije i podešavati laser tako da pacijent osjeća manju ili nikakvu bol. Nježan i bezbolan efekat laserske terapije nudi potpuno nove mogućnosti i perspektive i za anksiozne pacijente.

KOJE SU INDIKACIJE ZA LASERSKU TERAPIJU?

Kliničke indikacije za upotrebu Biolase diodnog lasera su:

 1. Izbjeljivanje zuba
 2. Gingivoplastika – korekcija tzv. gummy smile
 3. Gingivektomija – terapija gingive bez upotrebe hirurškog  konca
 4. Frenektomija
 5. Pulpotomija
 6. Terapija hipertrofije gingive
 7. Terapija parodontalnih džepova
 8. Terapija afti i herpesa
 9. Ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima

ENDODONCIJA

Veliki izazov u terapiji kanala korijena zuba je kompletno odstranjivanje bakterija koje su prouzrokovale upalu. U vrlo razgranatom sistemu korijenskih kanala, bakterije se lako mogu sakriti čak i uz pažljivo obavljenu terapiju, što može dovesti do reinfekcije i na kraju, u najgorem slučaju, do gubitka zuba.

U ordinaciji Dentalharmony koristimo savremene metode i materijale za endodontsku terapiju koje značajno mogu poboljšati prognozu za očuvanje zuba. Izdvajamo lasersku endodontsku terapiju, elektrometrijsko mjerenje dužine korijenskog kanala u kombinaciji sa digitalnom radiografijom, mašinsku obradu korijenskog kanala i specijalne adhezivne paste za punjenja kanala korijena zuba.

LASERSKA ENDODONTSKA TERAPIJA

Osnovni cilj endodontske terapije je eliminisanje infekcije u korijenskom kanalu zuba. U ordinaciji Dentalharmony koristimo kombinaciju klasične i laserske metode u endodontskoj terapiji. Nakon temeljnog mehaničkog čišćenja korijena zuba primjenjujemo BIOLASE diodni laser. Time eliminišemo  preostale bakterije, koje apsorbuju lasersku svjetlost i nestaju. Poslije korištenja ovih metoda, korijenski kanali su maksimalno očišćeni i dezinfikovani, a mogućnost reinfekcije se svodi na minimum. Ovako efikasnu dezinfekciju možemo postići samo laserskom terapijom.

KONTAKTIRAJTE NAS

 • + 387 65 799 366
  + 387 57 230 204

 • info@dentalharmony.ba

 • Branka Radičevića 8
  71 420 Pale
  Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

ponedjeljak – petak
10.00 – 18.00

USLUGE

Zakažite pregled

Redovne posjete stomatologu su najbolji način prevencije oboljenja usne duplje.
Preporučuje se da minimalno jednom u šest mjeseci posjetite svog stomatologa.

ZAKAŽITE PREGLED

Šta kažu naši pacijenti

Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je d. Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Goran, inžinjer
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer
Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog