Zašto je ovo pitanje pogrešno?

Kada se radi o estetskim tretmanima lica, zašto je pogrešno pitati “Koliko košta 1 ml filera”? Prije svega zato što nisu svi fileri isti. Cilj koji želimo da postignemo će diktirati koje filere treba izabrati i koliko filera treba upotrijebiti. Takođe, suptilni i prirodni rezultati koji će trajati, ne zavise samo od količine filera, nego i od stručnosti osobe koja ih aplikuje.

Savjetujemo Vam da uvijek prvo dođete na pregled i konsultacije kod iskusnog, stručnog doktora, kako bi napravili plan estetskog tretmana lica i tek prema njemu odredili cijenu.

Nadamo se da ćete odvojiti vrijeme da ovo pročitate kako bismo bili sigurni da ćete dobiti najbolji i najsigurniji mogući tretman sljedeći put kada se budete odlučili na to.

Estetski tretmani lica nisu samo ubrizgavanje određenog broja mililitara filera. U najmanju ruku, neplanskim i nestručnim ubrizgavanjem sumnjivih filera možete postići samo neželjeni izgled: usta poput pačjeg kljuna ili jagodice poput likova iz naučno-fantastičnih filmova. O komplikacijama da i ne govorimo.

U Dentalharmony centru obavljamo neinvazivne estetske tretmane lica. Među najpopularnijim tretmanima danas su botoks tretman protiv bora i tretmani hijaluronskim filerima poput povećanja volumena usana, pa dobijamo puno pitanja pacijenata u vezi sa tim. Prvo pitanje većinom glasi: “Koliko košta 1 ml filera?”

Doktor koji zna sve o filerima na ovo pitanje ne može odgovoriti onako kako vi očekujete. Jer: Šta znači 1 ml filera? Od čega je filer, šta je u njegovom sastavu? Ko je proizvođač filera? Koliko dugo je filer odobren za upotrebu? Šta pokušavate postići estetskim tretmanom?

Za odgovor, vratimo se na početak.

Nisu svi fileri isti.

Različiti dermalni fileri imaju u sebi različite koncentracije hijaluronske kiseline (HA). Različito su proizvedeni i umreženi, što znači da imaju različita svojstva. Dolaze u različitim oblicima gela, u različitim debljinama, traju različito vrijeme i odobreni su za različite namjene.

Ove razlike znače da 1 ml jednog filera ne radi automatski isti posao kao 1 ml nekog drugog filera čak i ako su predviđeni za istu namjenu. Postoje velike razlike. Razlike su poznate iskusnim doktorima koji aplikuju filere.

Filer koji se aplikuje treba odabrati na osnovu početnog stanja, npr. vaših usana i onoga što doktor treba da uradi da bi postigli željeni rezultat. Odgovor nije samo 1 ml.

Neka područja lica zahtijevaju veće količine određenih filera, dok su u drugim potrebne manje količine istog filera. Zapravo, moglo bi se dogoditi da su potrebne dvije različite vrste filera u dvije različite sesije za postizanje željenih rezultata.

Ovo je pojednostavljena verzija onoga što iskusan doktor pomisli kada vidi pacijenta. Zapravo, svaka od anatomskih tačaka na licu zahtijeva različita razmatranja koja doktor uzima u obzir kada namjerava da izvrši potrebna prilagođavanja na Vašem licu kako bi postigli željene rezultate.

Rezultati koji traju ne zavise samo od volumena.

Nadamo se da smo u ovoj fazi pokazali zašto nisu svi fileri isti i zašto će ono što pokušavamo postići na licu diktirati izbor odgovarajućeg filera.

Dentalharmony gradi reputaciju na postizanju suptilnih, prirodnih rezultata koji traju i koji čine naše pacijente zadovoljnim.

Volumen je samo jedan od nekoliko faktora koji bi trebao zanimati pacijenta koji traži npr. tretman za usne. Naravno, količina upotrijebljenog filera je vezana za cijenu. Ali tretman zavisi od vrste upotrijebljenog filera, koncentracije HA u fileru, načina na koji je umrežen, zapremine upotrijebljenog filera i kvaliteta izrade filera, kao i stručnosti doktora u aplikovanju filera. Sve ovo će igrati značajnu ulogu za krajnji rezultat.

Takođe je važno znati da prekomjerno punjenje usne može dovesti do neprijatnih komplikacija. Uvijek je bolje upotrijebiti i manje, nego rizikovati da unesete previše proizvoda u tako osjetljiv i uočljiv dio tijela kao što su usne.

I na kraju, koje bi bilo pravo pitanje kada tražite bilo koji estetski tretman?

  1. Šta uključuje cijenu tretmana u vašem centru?
  2. Koju marku dermalnih filera koristite?
  3. Jesu li ti fileri registrovani za upotrebu u BiH?
  4. Da li su ti fileri rastvorljivi?
  5. Koliko dugo mogu očekivati ​​da će trajati rezultati?
  6. Koliko je doktor iskusan u izvođenju tretmana?
  7. Da li je moj doktor obučen da otopi proizvod ako dođe do komplikacija?

Jedno početno pitanje smo zamijenili sa više drugih, da bismo vam pojasnili zašto prije cijene po ml morate razmišljati o mnogo drugih bitnijih stvari.

Ako razmišljate o tome da poboljšate konture i osvježite izgled svog lica, prije odluke se detaljno informišite o svim mogućnostima. Kliknite ovdje da pročitate koje neinvazivne estetske tretmane lica obavljamo u Dentalharmony centru.