Poštovane kolege, svoje pacijente za ortodontsku terapiju nam možete uputiti popunjavanjem naše online uputniceUPUTNICA ZA ORTODONTA
Pacijenti 2017-10-06T03:40:52+02:00

Zadovoljstvo pacijenta
prije svega!

U našoj ordinaciji pacijent je uvijek u centru pažnje. Predložena terapija je uvijek usmjerena na ono što je najbolje za pacijenta.
Ponosni smo što možemo istaći da je većina naših novih pacijenata došla po ličnim preporukama već postojećih.

ZAKAŽITE PREGLED

Radujemo se našim zajedničkim uspjesima!

U našoj ordinaciji se podrazumijeva da pacijent u svakom trenutku mora biti upućen u tok terapije i razumjeti razloge za svaki njen korak. Prilikom prve posjete stomatološkoj ordinaciji pacijent popunjava upitnik o medicinskoj istoriji bolesti. Podaci o medicinskoj istoriji bolesti omogućavaju stomatologu da stvori kompletnu sliku o svakom pacijentu i neophodni su radi postavljanja tačne dijagnoze i identifikacije najbolje moguće terapije u svakom pojedinačnom slučaju.

UPITNIK O MEDICINSKOJ ISTORIJI

Djeca

Ortodoncija za najmlađe

Redovna i pravilna njega zuba od malih nogu je osnova za zdrave zube i lijep osmijeh. Pored njege, za zdravu funkciju sistema za žvakanje neophodan je pravilan položaj zuba i vilica. Ako niste sigurni da li je i kada je vašem djetetu potreban aparatić, jednostavno zakažite termin kod nas.

Idealno je da se prva posjeta ortodontu obavi rano, kada dijete još uvijek ima mliječne zube ili mu se mijenjaju sjekutići, jer rani početak liječenja može biti izuzetno koristan u slučajevima kada su malokluzije zuba i vilica jako izražene.

RANA ORTODONCIJA
FIKSNA ORTODONCIJA

Adolescenti

Rješenja za tinejdžere

Potrebe i želje adolescenata nisu uvijek u skladu sa željama i mogućnostima roditelja. Naša je želja da pronađemo najbolje ortodontsko rješenje, koje će učiniti srećnim i roditelje i njihovu djecu!

Ponekad moramo da balansiramo između željenih rezultata naših pacijenata i njihovih stvarnih zdravstvenih potreba. Kada se željeni rezultati pacijenata ne mogu postići ili kada oni nisu u njihovom najboljem zdravstvenom interesu, tada objašnjavamo koji su potencijalni rizici i očekivani rezultati, kako bi im pomogli da donesu ispravnu odluku.

FIKSNA ORTODONCIJA
NEVIDLJIVA ORTODONCIJA

Odrasli

Nikad nije kasno za savršen osmijeh!

Pitate se zašto bi odraslima bio potreban ortodontski tretman? Postoji mnogo razloga.

Ortodontska terapija direktno utiče na cjelokupno zdravlje. Postavljanje zubnog niza i vilica u pravilan položaj poboljšava govor, disanje, žvakanje, varenje, pa čak i držanje. Ljepši osmijeh utiče na samopouzdanje. Naravno da je pravovremeni tretman u mladosti najbolji, ali su pomijeranja zuba moguća u svakoj životnoj dobi.

Terapija za odrasle je složenija od terapije za mlađe pacijente. Estetski zahtjevi odraslih pacijenata su strožiji i terapija mora biti prilagođena izazovima njihove profesionalne i privatne svakodnevnice. Osim toga, početno stanje često nije optimalno za ortodontsku terapiju usljed postojanja protetskih radova, nedostatka kosti ili oštećenih tempomandibularnih zglobova.

Naše rješenje u ovakvim slučajevima je interdisciplinarni pristup, kao ključ za postizanje vrhunskih rezultata.

FIKSNA ORTODONCIJA
NEVIDLJIVA ORTODONCIJA

Naša specijalnost – Ortodoncija

Svaku terapiju počinjemo individualnim konsultacijama i predstavljamo vam realna očekivanja od predstojeće terapije. Nudimo brojne terapijske mogućnosti posebno prilagođene potrebama naših pacijenata. Sarađujemo sa drugim kolegama specijalistima, kako bismo pronašli najpovoljniju i najugodniju terapiju sa rezultatima koje očekujete. Radujemo se našim zajedničkim uspjesima!

Ova metoda se izvodi pomoću tankih transparentnih folija, gotovo nevidljivih, koje se mijenjaju svake druge sedmice. Svaka folija se posebno izrađuje za pacijenta, nakon pažljive procjene slučaja

SAZNAJTE VIŠE

Sa inovativnom tehnologijom Damon sistema, ispravljanje zubnog niza je jednostavno i omogućava poboljšanje za kratko vrijeme uz značajnu udobnost za pacijenta i rezultate koji traju doživotno

SAZNAJTE VIŠE

Vaši osmijesi

Vaša očekivanja

U okviru naših usluga želimo da učinimo još nešto više za vas. Želimo da nam date mišljenje o našem radu još tokom vašeg boravka u ordinaciji. Učinite nam ovo zadovoljstvo kako bismo se mogli poboljšati u vašu korist! Jer ako su naši pacijenti zadovoljni, onda smo i mi!

Kontaktirajte nas

Šta kažu naši pacijenti

Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog
Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je dr Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Eldar, inžinjer
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer

Imate pitanje za nas?

Brzo i jednostavno zakažite pregled u ordinaciji Dentalharmony. Nakon što popunite formu, naše osoblje će Vas kontaktirati kako bi potvrdili tačan termin Vašeg pregleda

Ime i prezime

Email

Broj telefona

Kako Vam možemo pomoći?

Unesite pitanje

Odaberite željeni datum

Unesite dodatna pitanja