Nevidljiva ortodoncija

Nevidljiva ortodoncija predstavlja inovativni pristup, jer se ispravljanje zuba obavlja bez bravica i žičanih lukova. Za terapiju se koriste specijalne providne folije za zube. 

Zakažite pregled

NEVIDLJIVA ORTODONCIJA – FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

Folije za ispravljanje zuba_Dentalharmony

Tzv. nevidljiva ortodoncija je terapija ispravljanja zuba uz pomoć tankih, gotovo nevidljivih plastičnih folija (engl. teeth aligners). Izdvajamo naše Harmony alajnere za ispravljanje zuba, kao izuzetno efikasne i za pacijenta veoma udobne folije. Za svakog pacijenta individualno izrađujemo čitav set folija. Ističemo da se folije mijenjaju na svakih 7 dana, što značajno ubrzava terapiju.

ŠTA SU FOLIJE ZA ZUBE?

Velika zabluda je da se teške ortodontske nepravilnosti mogu riješiti samo uz pomoć fiksnih aparata. Kvalitetne folije za ispravljanje zuba mogu sve što mogu i fiksni aparati (bravice), samo što to rade brže i preciznije. Uz pomoć naših folija mogu se riješiti lakši, srednje teški i teški ortodontski slučajevi.

U Dentalharmony centru na Palama, terapije ispravljanja zuba pomoću Harmony folija obavlja dr Tomislav Kusmuk, specijalista ortopedije vilica.

TOK TERAPIJE FOLIJAMA ZA ZUBE

Ako ste pacijent kome pogoduje terapija folijama, doktor prvo skenira Vaše zube radi daljeg planiranja ortodontske terapije. Skeniranje se obavlja beskontaktno pomoću intraoralnog skenera. Ovo znači da nema klasičnog fizičkog uzimanja otisaka zuba, koje se nekad ranije praktikovalo i koje je  često bilo neprijatno za pacijenta. Nakon toga se planiraju pomjeranja zuba od početka do kraja terapije. Potom se izrađuju mekane folije od specijalne medicinske plastiken koje su providne i gotovo nevidljive tokom nošenja.

Na početku terapije dobijate čitav set folija za donju i gornju vilicu. Svaka folija će postepeno mijenjati položaj zuba. Svake sedmice, počinjete da koristite sljedeći set folija.

Harmony folije za zube je potrebno nositi najmanje 22 sata dnevno. Za razliku od fiksnih aparata, folije se mogu lako skidati, pa ih možete ukloniti dok jedete, pijete ili čistite zube. Vrijeme trajanja terapije zavisi od toga koliko je kompleksan svaki pojedinačni slučaj. Ono može trajati od 3 do 12 mjeseci kod lakih do srednje-teških slučajeva, odnosno 18 mjeseci kod teških slučajeva.

Rezultat terapije su pravilno poredani zubi, bez nošenja klasičnih fiksnih ortodontskih aparata.

Ovdje pročitajte više o toku ortodontske terapije pomoću Harmony aligners.

KONTAKTIRAJTE NAS

  • + 387 65 799 366
    + 387 57 230 204

  • info@dentalharmony.ba

  • Ul. Branka Radičevića 8
    71 420 Pale
    Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

ponedjeljak – petak

10.00 – 18.00

USLUGE

Zakažite pregled

Redovne posjete stomatologu su najbolji način prevencije oboljenja usne duplje.
Preporučuje se da minimalno jednom u šest mjeseci posjetite svog stomatologa

ZAKAŽITE PREGLED

Šta kažu naši pacijenti

Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog
Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je d. Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Goran, inžinjer
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer