Poštovane kolege, svoje pacijente za ortodontsku terapiju nam možete uputiti popunjavanjem naše online uputniceUPUTNICA ZA ORTODONTA
Nevidljiva ortodoncija 2019-12-15T13:07:20+01:00

Nevidljiva ortodoncija

Nevidljiva ortodoncija predstavlja inovativni pristup tradicionalnoj ortodonciji, jer se ispravljanje zuba obavlja bez bravica i žičanih lukova.

Zakažite pregled

Nevidljiva ortodoncija

inivisalign ispravljanje zuba

Tzv. nevidljiva ortodoncija je terapija ispravlja zuba uz pomoć tankih transparentnih folija, gotovo nevidljivih, koje se mijenjaju svake druge sedmice. Svaka folija se posebno izrađuje za svakog pacijenta, nakon pažljive procjene slučaja. Izdvajamo Invisalign folije (engl. Invisalign aligners), kao trenutno vodeće na svjetskom tržištu.

Kako funkcioniše Invisalign?

Na tržištu se pojavio veliki broj ponuđača različitih transparentnih folija za ispravljanje zuba. Mnoge od njih čak i reklamiraju kao Invisalign folije i time nedovoljno informisane pacijente dovode u zabludu. Važno je da pacijenti znaju da samo ortodont koji je prošao kompletnu seriju obuka za Invisalign sistem i koji je sertifikovan za Invisalign može obavljati Invisalign terapiju. Jedino takav ortodont može odrediti da li je vaš slučaj pogodan za Invisalign terapiju i predstaviti vam realne mogućnosti ovog sistema. Ako ste pacijent kome pogoduje Invisalign terapija, onda ortodont uzima precizne otiske vaših zuba, šalje ih u Invisalign tehniku, gdje se pretvaraju u 3D digitalne modele zuba za simulirano planiranje ortodontske terapije. Pomjeranja zuba su planirana i utvrđena od početka do kraja terapije. U Invisalign tehnici se laserski izrađuje serija gotovo nevidljivih, transparentnih folija.

Na početku terapije dobijate seriju folija. Svaka folija će postepeno mijenjati položaj vaših zuba. Svake druge sedmice, počinjete da koristite sljedeći set folija. Folije je potrebno nositi 20 do 22 sata dnevno. Za razliku od fiksnih aparata, folije se mogu skidati, pa ih možete ukloniti dok jedete, pijete ili čistite zube. Vrijeme trajanja terapije zavisi od toga koliko je kompleksan vaš slučaj. Može trajati od 6 mjeseci do 2 godine, a prosjek je 12-14 mjeseci. Rezultat su pravilno poredani zubi, bez klasičnih fiksnih aparata.

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +387 65 799 366
    +387 57 230 204

  • Branka Radičevića 8, Pale,
    Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

ponedjeljak – petak

10.00 – 18.00

USLUGE

Zakažite pregled

Redovne posjete stomatologu su najbolji način prevencije oboljenja usne duplje.
Preporučuje se da minimalno jednom u šest mjeseci posjetite svog stomatologa

ZAKAŽITE PREGLED

Šta kažu naši pacijenti

Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog
Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je d. Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Goran, inžinjer
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer