Nevidljiva ortodoncija

Nevdljiva ortodoncija predstavlja inovativni pristup tradicionalnoj ortodonciji, jer se ispravljanje zuba obavlja bez bravica i žičanih lukova. Za terapiju se koriste Invisalign providne folije za ispravljanje zuba. 

Zakažite pregled

NEVIDLJIVA ORTODONCIJA – FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

inivisalign ispravljanje zuba

Tzv. nevidljiva ortodoncija je terapija ispravljanja zuba uz pomoć tankih transparentnih folija, gotovo nevidljivih, koje se mijenjaju svake do svake druge sedmice. Za svakog pacijenta individualno se izrađuje čitava serija folija. Izdvajamo Invisalign folije za zube (engl. Invisalign aligners), kao trenutno vodeće na svjetskom tržištu.

ŠTA SU INVISALIGN FOLIJE ZA ZUBE?

Na našem tržištu se pojavio veliki broj ponuđača različitih providnih (prozirnih, transparentnih) folija za zuba. Mnogi ponuđači ih čak i reklamiraju kao Invisalign folije za ispravljanje zuba i time nedovoljno informisane pacijente dovode u zabludu. Invisalign® je najnapredniji sistem u svijetu za ispravljanje zuba pomoću folija. Invisalign® folije dizajnira i proizvodi kompanija Align Technology. Važno je da pacijenti znaju da samo ortodont koji je prošao kompletnu seriju obuka za Invisalign sistem i koji je sertifikovan za Invisalign ima pristup ovom sistemu i može obavljati Invisalign terapiju. Invisalign ortodont može odrediti da li je vaš slučaj pogodan za Invisalign terapiju i predstaviti vam realne mogućnosti ove terapije.

Velika zabluda je da se teške ortodontske nepravilnosti mogu riješiti samo uz pomoć fiksnih aparata. Invisalign folije za ispravljanje zuba mogu sve što mogu i fiksni aparati (bravice), samo što to rade brže i preciznije. Uz pomoć Invisalign folija mogu se riješiti lakši, srednje teški i teški ortodontski slučajevi.

U Dentalharmony centru na Palama, terapije Invisalign folijama obavlja dr Tomislav Kusmuk, sertifikovani Invisalign ortodont.

TOK TERAPIJE INVISALIGN FOLIJAMA ZA ZUBE

Ako ste pacijent kome pogoduje Invisalign terapija, ortodont uzima otiske vaših zuba i šalje ih u Invisalign centar za tehniku. U tehnici se otisci pretvaraju u 3D digitalne modele zuba za simulirano planiranje ortodontske terapije. Na taj način su pomjeranja zuba planirana i utvrđena od početka do kraja terapije. U Invisalign centrima za tehniku se laserski izrađuju gotovo nevidljive, transparentne (providne) folije.

Na početku terapije dobijate čitav niz folija. Svaka folija će postepeno mijenjati položaj vaših zuba. Svake ili svake druge sedmice, počinjete da koristite sljedeći set folija (folije za donju i gornju vilicu).

Invisalign folije za zube je potrebno nositi 20 do 22 sata dnevno. Za razliku od fiksnih aparata, folije se mogu skidati, pa ih možete ukloniti dok jedete, pijete ili čistite zube. Vrijeme trajanja terapije zavisi od toga koliko je kompleksan vaš slučaj. Ono može trajati od 6 mjeseci do 2 godine, a prosječno vrijeme je 12-14 mjeseci. Rezultat Invisalign terapije su pravilno poredani zubi, bez klasičnih fiksnih aparata.

KONTAKTIRAJTE NAS

  • + 387 65 799 366
    + 387 57 230 204

  • info@dentalharmony.ba

  • Ul. Branka Radičevića 8
    71 420 Pale
    Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

ponedjeljak – petak

10.00 – 18.00

USLUGE

Zakažite pregled

Redovne posjete stomatologu su najbolji način prevencije oboljenja usne duplje.
Preporučuje se da minimalno jednom u šest mjeseci posjetite svog stomatologa

ZAKAŽITE PREGLED
Naši pacijenti

Šta kažu naši pacijenti

Po preporuci koleginice sam posjetila ordinaciju Dentalharmony. Izuzetno sam zahvalna dr Kusmuku i dr Mirkoviću jer su učinili da sada imam prelijepe zube. Ljudi mi se često obraćaju, pozitivno komentarišući moj novi osmijeh. Koristim i ovu priliku da ih sve uputim na adresu ordinacije Dentalharmony.
Ana, stomatolog
Sve pohvale dr Kusmuku i njegovom timu koji čine čuda. Rješavaju nerješivo! Ja sam bio otpisan slučaj, ali mi je d. Kusmuk uz pomoć Damon bravica, za kratko vrijeme ispravio zube! Po meni je to najbolja ordinacija u našoj regiji.
Goran, inžinjer
Nakon dugog lutanja od jednog do drugog stomatologa, pri čemu nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna uslugom, konačno sam dospjela u ordinaciju dr. Kusmuka. Svi doktori su izuzetno stručni i detaljno se posvete pacijentu, jednostavno ulivaju povjerenje od prvog momenta. Atmosfera u ordinaciji je jako ugodna i opuštena, svi su puni pozitivne energije. Toplo vam preporučujem da ih posjetite.
Marina, programer