Mezoterapija lica

Mezoterapija lica je francuska tehnika za podmlađivanje kože i poboljšanje njenog zdravlja i izgleda. Obavlja se pomoću mikroinjekcija, kojima se u kožu na licu unose prilagođeni kokteli vitamina, minerala, enzima, antioksidanata i biljnih ekstrakata.

Koje su prednosti mezoterapije?

Mezoterapija može trenutno poboljšati beživotnu, umornu kožu i površinske bore, ali i ubrzati cirkulaciju krvi, pomažući tijelu da izbaci toksine. Mezoterapija se koristi i za rješavanje hiperpigmentacije, liječenje akni i sjaj kože „iznutra“.

Mezoterapijski vitaminski kokteli mogu stimulisati fibroblaste u koži da proizvode više kolagena za borbu protiv znakova starenja. Tipičan koktel za mezoterapiju može da sadrži preko 50 aktivnih supstanci za njegu, oporavak i podmlađivanje kože. Na listi su vitamini, minerali, hijaluronska kiselina, peptidi, antioksidansi i elementi koji pružaju idealno okruženje za zdravu kožu koja se lakše bori sa procesom starenja.

Prednosti mezoterapija lica su brojne, jer se može kombinovati sa drugim estetskim tretmanima: tretmanom protiv bora i dermalnim filerima. Time se prati filozofija harmonije i balansa lica u svim dijelovima što je osnova našeg pristupa estetskoj medicini.

Da li je mezoterapija lica bolna?

Mezoterapija ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu i ne ostavlja posljedice. Prije tretmana se primjenjuje anestetik krema za osjećaj blage utrnulosti. Sam tretman traje oko 20 minuta. Svakodnevni život i uobičajene radne aktivnosti moguće je nastaviti odmah nakon tretmana.

Šta se poboljšava mezoterapijom?

Mezoterapija lica se koristi za podsticanje proizvodnje kolagena i stvaranje zdravog izgleda kože lica. Tretman je pogodan za:

  • Hidrataciju, podmlađivanje i zatezanje kože lica
  • Regeneraciju i zaštitu kože
  • Poboljšanje kože sa aknama i ožiljcima
  • Trenutni sjaj kože

Želite da poboljšajte i ispravite ono što vam se ne sviđa na licu? Želite da pomognete tijelu kada vremenom više ne može da proizvodi određene supstance, poput kolagena ili hijaluronske kiseline. Želite da tonirate i podmladite kožu lica, eliminišete bore u kritičnim tačkama (na čelu, oko očiju i usana)?

Kontaktirajte naše anti-aging stručnjake u Dentalharmony centru Pale. Nudimo Vam potpuno besplatne konsultacije o estetskim tretmanima lica i omogućavamo Vam da donesete informisanu odluku!

MI STVARAMO NAJLJEPŠA LICA, JER IH NAJBOLJE POZNAJEMO.