Neki roditelji su možda čuli da postoje Myobrace aparatići za djecu, ali većina ih ne zna o čemu se tačno radi. 

Myobrace aparatići su mobilni aparatići, koji su osmišljeni da bi se otklonile sve nepravilnosti koje mogu nastati usljed problematične funkcije mišića usne duplje i obraza. Njihov opšti cilj je da se isprave nepravilnosti u razvoju zuba i vilica kod djece. Problemi sa vilicama i zubima obično su vidljivi već nakon 4. godine života.

PRITISAK MIŠIĆA USNE DUPLJE I OBRAZA

Kada je pritisak mišića usne duplje i obraza prejak, on ima potencijal da promijeni položaj zuba i utiče na stabilnost zubnog luka. Stručnjaci za oralno zdravlje se slažu oko toga da i pritisak koji stvaraju jezik i usne, ali i oralne navike u djetinjstvu utiču na položaj zuba. Primjeri loših oralnih navika u djetinjstvu su sisanje palca, grickanje usana, grickanje noktiju i guranje jezika prema stražnjoj strani zuba.

MYOBRACE APARATIĆI ZA DJECU

Myobrace je napravljen kako bi se uklonile opisane loše oralne (miofunkcionalne) navike. Ovi Myobrace aparatići su posebno dizajnirani za djecu. Cilj je da se što prije poboljšaju miofunkcionalne navike, kako bi se djetetu obezbijedilo optimalno poravnanje zuba i razvoj vilica. Veliki izazov je da se u što ranijem uzrastu utvrdi pravi uzrok nepravilno poredanih zuba.

U idealnom slučaju, početni znakovi krivljena zuba ili drugih anomalija se identifikuju u ranom uzrastu, kada dijete još uvijek može da reaguje na Myobrace terapiju. Ako se Myobrace aparatići za djecu počnu nositi na vrijeme, smanjuje se ili čak eliminiše potreba za terapijom fiksnim aparatima u starijem uzrastu. Myobrace postavlja temelje za pravilan rast kostiju vilica, stvarajući prostor koji je potreban da zubi rastu pravilno od najranijeg uzrasta pa nadalje.

KAKO MYOBRACE DJELUJE

Myobrace terapija se obavlja uz pomoć seta aparatića koji poboljšavaju oralno zdravlje na brojne načine. Ovi specijalni aparatići ispravljaju loše oralne navike, koje dovode do nepravilnog razvoja zuba. Istovremeno, oni djeluju blagim silama koje redaju zube u savršene položaje. Pacijent mora da nosi aparatić 1 do 2 sata tokom dana i tokom cijele noći dok spava. Ovakva upotreba u kombinaciji sa miofunkcionalnim vježbama na dnevnoj bazi, podstiče značajne promjene u jako kratkom roku. 

 

Terapija Myobrace aparatićima takođe pomaže djetetu da diše kroz nos. Za razliku od disanja na usta, dijete može da drži usne sastavljene, da guta pravilno i postiže pravilan položaj jezika za odmor. Ova terapija razvija i ispravlja vilice, popravlja loše oralne navike, poboljšava razvoj lica i ispravlja zube.

Rezultati koji se postižu Myobrace terapijom su zaista izvanredni – pogledajte.