Neki roditelji su vjerovatno čuli da postoje Myobrace aparatići za djecu, ali većina ih ne zna o čemu se zapravo tačno radi. 

Myobrace aparatići su osmišljeni su da bi se otklonile sve nepravilnosti koje mogu nastati usljed problematične funkcije mišića usne duplje i obraza. Njihov opšti cilj je da se isprave nepravilnosti u razvoju zuba i vilica kod djece. Problemi sa vilicama i zubima obično su vidljivi već nakon 4. godine života.

PRITISAK MIŠIĆA USNE DUPLJE I OBRAZA

Kada je pritisak mišića usne duplje i obraza prejak, on ima potencijal da promijeni položaj zuba i utiče na stabilnost zubnog luka. Stručnjaci za oralno zdravlje se slažu oko toga da i pritisak koji stvaraju jezik i usne, ali i oralne navike u djetinjstvu utiču na položaj zuba. Primjeri loših oralnih navika u djetinjstvu su sisanje palca, grickanje usana, grickanje noktiju i guranje jezika prema stražnjoj strani zuba.

O MYOBRACE APARATIĆIMA

Myobrace je namijenjen za uklanjanje opisanih loših oralnih (miofunkcionalnih) navika. Myobrace aparatići su posebno dizajnirani za djecu. Cilj je da se što prije poboljšaju miofunkcionalne navike, kako bi se djetetu obezbijedilo optimalno poravnanje zuba i razvoj vilica. Veliki izazov je da se u što ranijem uzrastu utvrdi pravi uzrok nepravilno poredanih zuba.

U idealnom slučaju, početni znakovi krivljena zuba ili drugih anomalija se identifikuju u ranom uzrastu, kada dijete još uvijek može da reaguje na Myobrace terapiju. Ako se Myobrace aparatići za djecu počnu nositi na vrijeme, smanjuje se ili čak eliminiše potreba za terapijom fiksnim aparatima u starijem uzrastu. Myobrace postavlja temelje za pravilan rast kostiju vilica, stvarajući prostor koji je potreban da zubi rastu pravilno od najranijeg uzrasta pa nadalje.

KAKO MYOBRACE APARATIĆ ZA DJECU DJELUJE

Myobrace terapija je zasnovana na nizu aparatića koji poboljšavaju oralno zdravlje na brojne načine. Ovi specijalni aparatići poboljšavaju loše oralne navike koje dovode do nepravilnog razvoja zuba. Istovremeno, oni primjenjuju blage sile koje redaju zube u savršene položaje. Pacijent mora da nosi aparatić jedan do dva sata tokom dana i noću dok spava. Ovakva upotreba u kombinaciji sa miofunkcionalnim vježbama na dnevnoj bazi, podstiče značajne promjene u jako kratkom roku. 

Terapija Myobrace aparatićima takođe pomaže djetetu da diše kroz nos. Za razliku od disanja na usta, dijete može da drži usne sastavljene, da guta pravilno i postiže pravilan položaj jezika za odmor. Ova terapija razvija i ispravlja vilice, popravlja loše oralne navike, poboljšava razvoj lica i ispravlja zube.

Rezultati koji se postižu Myobrace terapijom su zaista izvanredni – pogledajte.