Keramičke krunice za zube su zlatni standard

Zdrav osmijeh signalizira otvorenost, stvara povjerenje i daje osobi prijateljsku harizmu. U ordinaciji Dentalharmony izrađujemo individualno prilagođene keramičke krunice za zube i vraćamo Vam vedar osmijeh. Stvaramo prirodan izgled zuba i zdrave i ružičaste desni.

Moderna krunica je izrađena od savremenih materijala 

Zub koji je velikim dijelom zahvaćen karijesom ili je na drugi način oštećen, često zahtjeva krunicu. Krunica je pojedinačna protetska nadoknada, koja pokriva cijeli zub i omogućava da se korijen zuba sačuva, ako je još uvijek zdrav.

Krunica je naročito pogodna za bočne zube – kutnjake i idealna je kada je izrađena od keramike. Za izradu krunica se vrlo često koriste i metali. Međutim, u zavisnosti od vrste metala, značajno se smanjuje njihova biokompatibilnost. Još jedan njihov nedostatak je taj, što se metalna krunica ne može idealno prilagoditi prirodnoj boji zuba, pa uvijek ostaje primjetna kao vještački zub.

Posebnu pažnju treba obratiti na krunice za prednje zube – sjekutiće. Oni su uvijek u prvom planu i zato se moraju harmonično uklopiti u cjelokupnu sliku lica.

Krunice prilagođene Vašem osmijehu – prednosti pune keramike

Keramičke krunice pružaju dugotrajnost i otpornost na abraziju, čak i pri punom opterećenju zuba. Pored toga, zagarantovana je apsolutna tolerancija tkiva na ovaj antialergeni materijal, odnosno njegova biokompatibilnost. To je posebno vidljivo na desnima, koje ostaju zdrave i ružičaste. S obzirom na to da je keramička površina glatka, na njoj se teže nakuplja kamenac.

Najviši stepen prirodne estetike može se postići samo sa precizno izrađenom keramičkom krunicom. Boja, propuštanje i refleksija svjetlosti se potpuno skladno stapaju na uzorku zuba. To omogućava da se dobije prirodna boja i izgled zuba.

Keramičke krunice za zube – dugoročno bolji kvalitet života

Kvalitetne keramičke krunice su siguran i dugotrajan životni pratilac. Uz najsavremeniju tehnologiju i visokokvalitetne materijale poput cirkonijum-oksidne keramike i inovativne IPS e.max Press keramike,  kao i  sveobuhvatne savjete, Dentalharmony vam daje podršku na putu ka zdravom životu punom nasmijanih trenutaka.