Kako se odlučiti za ortodontsku terapiju i odabrati pravog ortodonta?

U poređenju sa drugim intervencijama u stomatologiji, ortodontsko liječenje je dugotrajno i u prosjeku je potrebno dvije godine da se postignu željeni rezultati. Ortodontskom terapijom se značajno može poboljšati cijelokupni izgled zuba i kompletnog lica ili nažalost nepovratno narušiti, ako se ortodontska terapija provodi nestručno i neadekvatno.

Pored znanja i iskustva ortodonta i upotrebe savremenih ortodontskih aparata, u ortodonciji je izuzetno važna dobra saradnja između pacijenta i ortodonta. Zato je razumljivo da pacijent želi biti detaljno informisan i dobro savjetovan, kako prije početka, tako i tokom terapije.

Za naše pacijente je važno da znaju da u Specijalističkom ortodontskom centru Dentalharmony, dr Kusmuk i tim kolega, svaki plan terapije prave timski i pažljivo. Direktor centra dr Tomislav Kusmuk, specijalista ortopedije vilica već dugi niz godina sarađuje sa najboljim svjetskim ortodontima i primjenjuje najsavremenije ortodontske sisteme i metode za liječenje pacijenata u našoj zemlji. U našem specijalističkom centru, ortodontske terapije vode isključivo dr Kusmuk i doktori na specijalizaciji. Uz našu stručnost, iskustvo i posvećenost pacijentu, koristeći moć savremene ortodontske terapije  – stvaramo čarobne osmijehe!

U Dentalharmony centru nudimo cjelokupan preventivni, dijagnostički i terapijski spektar ortodoncije za sve starosne grupe. Zahvaljujući savremenim metodama, tehnologijama i materijalima, korekcije deformacija zuba i vilica su nježne i brze, a u zavisnosti od preferencija naših pacijenata mogu biti i nevidljive – kako kod djece i adolescenata, tako i kod odraslih. Osim toga, usko sarađujemo sa specijalistima drugih stomatoloških grana poput protetike, parodontologije i oralne hirurgije.

Nedavno je Dentalharmony centar renoviran, modernizovan i potpuno prilagođen pacijentima, te važi za jednu od najljepših ordinacija u našoj zemlji.

Na našoj web stranici www.dentalharmony.ba u rubrici  “Naš svijet” informišemo vas o raznim “nevidljivim” i vidljivim modelima aparata, folijama i drugim aktuelnim temama iz specijalističke oblasti ortodoncije i drugih grana stomatologije. U blogu “Naš svijet” možete dobiti opšte informacije o temama koje vas zanimaju, a svaki individualni plan terapije će vam predstaviti naš stručni tim doktora, nakon obavljenog pregleda.

Imate pitanja vezana za Vaš osmijeh?  Naš Dentalharmony tim će vas rado savjetovati!

Pojednostavili smo i proširili kanale komunikacije sa našim pacijentima.  Možete nam se obratiti na način koji je vama najjednostavniji:

Uveli smo i novi servis – ONLINE savjetovanje, kako bismo vas preliminarno informisali o mogućnostima terapije. Online savjetovanje je besplatno. Pristup je brz i jednostavan, putem naše web stranice www.dentalharmony.ba.

Uz svu udobnost i pogodnosti koje nudimo našim pacijentima, odgovor na pitanje kako odabrati ortodonta neće biti komplikovan.