Nevidljiva ortodoncija

Niste oduševljeni idejom da morate da nosite fiksni aparat kako biste ispravili zube. Jednostavno vam smeta pomisao na ,,željezni osmijeh”? S druge strane, ipak biste željeli da imate pravilno poredane zube ili popularni ,,holivudski osmijeh”? Ne brinite! Napretkom ortodoncije, razvili su se novi tipovi terapije za ispravljanje zuba uz pomoć gotovo nevidljivih, providnih folija. Danas se pravilno poredani zubi mogu imati i bez nošenja glomaznih fiksnih aparata i to zahvaljujući naprednoj digitalnoj nevidljivoj ortodonciji! Nevidljiva ortodoncija predstavlja inovativni pristup tradicionalnoj ortodonciji. Ispravljanje zuba se vrši bez bravica i žičanih lukova.

Invisalign folije – niste čuli za njih?

Invisalign folije su razvijene 1997. godine u Americi, a do danas je više od 5 miliona ljudi ispravilo zube uz pomoć terapije Invisalign providnim (transparentnim) folijama. Broj pacijenta koji se odlučuju za terapiju uz pomoć Invisalign folija se neprestano i ubrzano povećava. Danas taj broj dostiže 11 miliona zadovoljnih pacijenata širom svijeta. Terapija se izvodi pomoću niza providnih folija, koje se laserski izrađuju u Invisalign tehnici. Nakon pažljive procjene slučaja, za svakog pacijenta individualno se izrađuje serija transparentnih folija. Folije se mijenjaju svake do svake druge sedmice.

Invisalign folije – vodeće na svjetskom tržištu

Koje su prednosti Invisalign folija?

1. Gotovo su nevidljive jer su izrađene od providnog, gotovo nevidljivog materijala.
2. Udobne su za nošenje zahvaljujući SmartTrack materijalu od kog su izrađene.
3. Mogu se skidati, što olakšava uobičajenu oralnu higijenu.
4. Možete jesti svu vašu omiljenu hranu, dakle ne postoje ograničenja za ishranu.
5. Ovo je jedini sistem koji precizno definiše datum završetka terapije!

Kako funkcioniše Invisalign?

Samo ortodont koji je sertifikovan za Invisalign sistem može odrediti da li je Vaš slučaj pogodan za Invisalign terapiju i predstaviti vam realne mogućnosti ovog sistema. Ako ste pogodan pacijent,  ortodont uzima precizne otiske vaših zuba, koji se pretvaraju u 3D digitalne modele, kako bi se simulirao plan ortodontske terapije. Pomjeranja zuba su planirana i utvrđena od početka do kraja terapije. U Invisalign laboratoriji se laserski izrađuje serija gotovo nevidljivih, providnih folija.

Na početku terapije dobijate čitavu seriju folija. Svaka folija će postepeno mijenjati položaj vaših zuba. Svake druge sedmice počinjete da koristite sljedeći set folija. Invisalign folije je potrebno nositi najmanje 22 sata dnevno. Za razliku od fiksnih aparata, Invisalign folije se mogu skidati, pa ih možete ukloniti dok jedete i pijete ili čistite zube. Vrijeme trajanja terapije zavisi od toga koliko je kompleksan Vaš slučaj. Može trajati od 6 mjeseci do 2 godine, a prosjek je 12-14 mjeseci. Rezultat su pravilno poredani zubi, bez klasičnih fiksnih aparata.