Samoligirajuće estetske bravice Empower® sistem – American orthodontics AO

U našem Dentalharmony centru koristimo i samoligirajuće estetske bravice firme American Orthodontics (AO) – u pitanju je samoligirajući Empower® sistem. Empower® sistem samoligirajućih bravica dostupan je u dvije varijante: Empower® Clear bravice i Empower® metalne bravice. Obe vrste, estetske i metalne bravice, se mogu  kombinovati i na taj način predstavljaju dobar kompromis između estetike i funkcionalnosti.

Za razliku od klasičnih bravica, za samoligirajuće bravice nisu potrebne gumene ili metalne ligature (veze) da bi se vezale žice. Ovo značajno smanjuje trenje tokom pokreta zuba i dovodi do njihovog bržeg i manje bolnog pomjeranja.

empower-metalne-bravice-AO

Empower® metalne bravice

empower-clear-estetske-bravice-AO

Empower® Clear bravice

Savršene estetske bravice

Empower Clear bravice imaju odlične performanse i nude savršenu estetiku. Ove bravice imaju elegantan izgled, ali je njihova konstrukcija izuzetno izdržljiva. Izrađene su od polikristalnog materijala koji obezbjeđuje beskompromisnu ​​snagu.

Ove bravice su najsuperiornije bravice u estetskom pogledu, jer su praktično providne. Budući da su izrađene od materijala koji je sličan staklu, vremenom ne poprimaju mrlje i zadržavaju dobru estetiku tokom cijelog trajanja terapije. Estetske bravice omogućavaju jednako efikasnu ortodontsku terapiju kao i metalne bravice, ali sa znatno višim nivoom estetike. Tako da su one svakako odličan izbor u ortodontskim terapijama, gdje estetika predstavlja najveću brigu za pacijenta, koji želi da ona prođe neprimjećeno. Estetske bravice se mogu koristiti u terapijama i kod tinejdžera i kod odraslih pacijenata. Još jedna prednost im je smanjeno alergijsko dejstvo kod pacijenata koji su alergični na metale. Ipak, potrebno je imati u vidu da troškovi terapije variraju u zavisnosti od vrste bravica i da su estetske generalno skuplje u odnosu na metalne.

U zavisnosti od terapijskih potreba, želja i zahtjeva naših pacijenata, možemo birati između različitih vrsta bravica i kombinovati ih, što nam omogućava da vam obezbijedimo osmijeh kakav zaslužujete. Sve je samo stvar izbora.