ŠTA SU INVISALIGN FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA?

Invisalign folije su prozirne, nevidljive folije za ispravljanje nepravilno poredanih zuba, najpoznatijeg svjetskog brenda iz ove oblasti – Invisalign. Same folije se izrađuju individualno za svakog pacijenta i to pojedinačno za gornju i donju vilicu. Folije se nose (postavljaju) preko zuba. Mogu se jednostavno skidati i stavljati, pa je lako održavati redovnu oralnu higijenu.

DA LI JE TERAPIJA INVISALIGN FOLIJAMA ZAISTA EFIKASNA?

DA. Klinička ispitivanja i stomatološka ortodontska praksa širom svijeta dokazuju da Invisalign providne folije efikasno ispravljaju zube.  Dokaz je više od 5 milliona pacijenata koji su do sada uspješno tretirani Invisalign sistemom.

OD ČEGA SU IZRAĐENE INVISALIGN FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA?

Folije su izrađene od prozirne, medicinske, netoksične plastike, koja je jedva vidljiva tokom nošenja.

KOLIKO DUGO TRAJE TERAPIJA INVISALIGN FOLIJAMA?

Vrijeme trajanja terapije zavisi od toga koliko je kompleksan svaki pojedinačni slučaj. Može trajati od 6 mjeseci do 2 godine, a prosjek je 12-14 mjeseci.

KOLIKO VREMENA JE POTREBNO DA SE POČNE SA TERAPIJOM, NAKON POČETNIH KONSULTACIJA?

Nakon početnih konsultacija, izrađuju se OPG snimak zuba i fotografije i uzimaju se precizni otisci zuba. Ova dokumentacija se šalje u Invisalign laboratoriju koja izrađuje set Invisalign folija prema individualnim mjerama pacijenta.  Čitav proces traje približno 4-6 nedelja od trenutka uzimanja otisaka.

DA LI SE SVE ORTODONTSKE NEPRAVILNOSTI MOGU ISPRAVITI POMOĆU INVISALIGN FOLIJA?

Generalno, Invisalign folije za ispravljanje zuba mogu sve što mogu i fiksni aparati (bravice), samo što to rade brže i preciznije. Uz pomoć Invisalign folija rješavaju se lakši, srednje teški i teški ortodontski slučajevi. 

Ipak, postoje slučajevi koji nisu prikladni za terapiju Invisalign folijama, kao što su:  višestruki gubitak zuba, parodontopatija, neiznikli zubi i sl. Samo ortodont koji je sertifikovan za Invisalign sistem može odrediti da li je vaš slučaj pogodan za Invisalign terapiju i predočiti vam realne mogućnosti ovog sistema.

DA LI JE TERAPIJA INVISALIGN FOLIJAMA BOLNA?

Većina ljudi osjeća privremenu, manju neugodnost na početku svake nove faze terapije (primjene novog seta Invisalign folija). Ovaj kratkoročni efekat se obično opisuje kao osjećaj pritiska i znak je da terapija djeluje. Na samom početku, terapija može uticati i na artikulaciju govora.  Na svu sreću, početne neugodnosti nestaju par dana nakon početka terapije.